Átmenet

2017.02.23. - 10:24 Vissza

Ott még nem tartunk sajnos, hogy a télből a tavaszba menjünk hirtelen, de apró jelei talán mégis szemet szúrhatnak. Enyhül az idő, a Szőke- forrás völgyben csordogáló patak vize pedig egyre színesebb képet mutat. Lentről felfelé haladva a Tanösvény elején már olyan hangos robajjal zúdul le a víz, hogy szinte látnunk sem kell, magunk elé képzelhetjük a sebesen alázúduló vizet. A kápolnánál még van egy kis hó, hébe- hóba, de felérve a Lukács- árok bejáratáig még a vastag jégpáncélon összegyűlt faleveleket láthatjuk. Ilyenkor nagyon kell vigyázni, hiszen vannak helyek, ahol már megolvadt a talaj, így ott a sár okoz csúszásveszélyt, míg egyes helyeken pedig a jég. A napokban már a szél sokszor feltámadt, s a megújulást várva magamban dúdolom: „Tavaszi szél vizet áraszt…”


Az Önök biztonságáért

Tisztelt Látogatóink!
 
A balesetek elkerülése érdekében az alábbi kérésekkel fordulunk Önökhöz:
 
  • A Rám-szakadék turistaútján kizárólag alulról felfelé, azaz Dömös felől Dobogókő irányába haladjanak!
  • Kedvezőtlen időjárási körülmények között ne induljanak el a Rám-szakadékba, mert olyankor veszélyes a szakadékban való haladás!
  • Mindvégig kövessék a kijelölt turistajelzést! A szakadékból ki-, illetve oda bemászni életveszélyes!
  • A kihelyezett létrák és kapaszkodó korlátok az Önök biztonságát szolgálják. Kérjük, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják azokat!
  • Csak a terepviszonyoknak megfelelő lábbeliben vállalkozzanak a túraútvonal végigjárására!
© 2013 Pilisi Parkerdő Zrt.
Fel