Az eső nyomai

2017.07.12. - 12:27 Vissza

Az alma és a pad. Lehetne ez egy mese címe is, de ez most csak egy szép kompozíció leírása, amit a Szenfa- kápolnához kiérve láthattunk. A pad előtt a tócsában tükörképe látszik csupán a fölötte lévő padnak, s az alma, mintha éppen rajta ülne. Azt már nem tudjuk kié lehetett, de azt biztosan, hogy erdei állatcsemege lesz belőle. Az eső nyomai sok helyen látszanak, de szerencsére most a Pilisben nem okozott nagyobb károkat, mint az ország más részein. Itt csak a patak vize színeződött el, s a tiszta víz helyett így ezúttal egy felkavart, barnás víz zúdul alá, viszont érdemes ezt az arcát is látni a Szőke- forrás- völgynek, mikor már levonult a vihar.

„A magányos bérctetőn álló fát a vihar sokkal könnyebben kicsavarja, de ha az erdőben egymás mellett vannak, egymást védik, óvják, közösen a legnagyobb orkánnal is sokkal könnyebben fel tudják venni a harcot.”

Böjte Csaba

 


Az Önök biztonságáért

Tisztelt Látogatóink!
 
A balesetek elkerülése érdekében az alábbi kérésekkel fordulunk Önökhöz:
 
  • A Rám-szakadék turistaútján kizárólag alulról felfelé, azaz Dömös felől Dobogókő irányába haladjanak!
  • Kedvezőtlen időjárási körülmények között ne induljanak el a Rám-szakadékba, mert olyankor veszélyes a szakadékban való haladás!
  • Mindvégig kövessék a kijelölt turistajelzést! A szakadékból ki-, illetve oda bemászni életveszélyes!
  • A kihelyezett létrák és kapaszkodó korlátok az Önök biztonságát szolgálják. Kérjük, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják azokat!
  • Csak a terepviszonyoknak megfelelő lábbeliben vállalkozzanak a túraútvonal végigjárására!
© 2013 Pilisi Parkerdő Zrt.
Fel