Hasznos tanácsok

 

Tisztelt Látogatónk!
 

Köszöntjük Önt a Pilisi Parkerdő Zrt. kedvelt kirándulóhelyén, a Rám-szakadékban! Lenyűgöző szépsége miatt méltán tartozik a térség, sőt mondhatjuk, hogy  Magyarország legismertebb kirándulóhelyei közé. Azonban természeti adottságai miatt egyike a legnehezebben járható magyarországi jelzett turistautaknak. A szakadékban a zöld sáv turistajelzést kövesse!  Felhívjuk figyelmét, hogy a túraútvonalon csak saját felelősségére haladhat!

A Rám-szakadékban az utóbbi időben jelentősen megnőtt a látogatók száma. A két irányból érkező turistaforgalom a túraútvonal több pontján komoly fennakadásokat okoz. A feltorlódott tömeg egyrészt balesetveszélyes helyzetet idézhet elő, másrészt a hosszú várakozási idő miatti bosszúság a kirándulás élményét is tönkreteheti. A kellemes természetjárás feltételeinek biztosítása érdekében kérjük Önt, hogy a Rám-szakadék turistaútján kizárólag alulról felfelé, azaz Dömös felől Dobogókő irányába haladjon! Felülről lefelé, azaz Dobogókő felől Dömös irányban, a Lukács-árokban vezető sárga sáv jelzésű útvonalat ajánljuk, mely a Rám-szakadék felső pihenőhelye mellett halad el. A Lukács- árkot választva, a Rám-szakadékkal hasonló értékű, gyönyörű völgyet ismerhet meg.

Baleset esetén hívható számok:

                                          Általános segélyhívás                          112

                                          Mentők                                                 104

                                          Tűzoltók                                               105

 
A Rám-szakadék teljes területe fokozottan védett. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen csodálatos természeti értéket kezelhetünk. Arra kérjük az ide látogatókat, hogy tartsák be az erdő látogatásának alapvető szabályait, ügyeljenek a tisztaságra, vigyázzunk rá közösen!

A kirándulás során érdemes figyelmesen végigjárni a Rám-szakadék tanösvényt, amelynek a leírása itt olvasható.
 
Kérlük, látogatása előtt érdeklődjön a járhatósági feltételekről, illetve tekintse meg vonatkozó információinkat!

Kellemes kikapcsolódást kíván a

Pilisi Parkerdő Zrt.

Az Önök biztonságáért

Tisztelt Látogatóink!
 
A balesetek elkerülése érdekében az alábbi kérésekkel fordulunk Önökhöz:
 
  • A Rám-szakadék turistaútján kizárólag alulról felfelé, azaz Dömös felől Dobogókő irányába haladjanak!
  • Kedvezőtlen időjárási körülmények között ne induljanak el a Rám-szakadékba, mert olyankor veszélyes a szakadékban való haladás!
  • Mindvégig kövessék a kijelölt turistajelzést! A szakadékból ki-, illetve oda bemászni életveszélyes!
  • A kihelyezett létrák és kapaszkodó korlátok az Önök biztonságát szolgálják. Kérjük, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják azokat!
  • Csak a terepviszonyoknak megfelelő lábbeliben vállalkozzanak a túraútvonal végigjárására!
© 2013 Pilisi Parkerdő Zrt.
Fel