Hubertus- ünnep

2017.11.03. - 13:14 Vissza

November 3-át, vagyis Hubert napját már 1744 óta ünneplik. A legenda szerint Hubert, aki életét a világi örömöknek szentelte, egy nap vadászat közben megpillantott egy szarvast, aminek az agancsai között egy kereszt tündökölt. Ez a látomás annyira megérintette, hogy égi jelnek vette, s megváltoztatva életét, más értékek felé nyitotta életét, minek köszönhetően Lüttich első püspökévé vált. Felszentelése során, amit a Pápa végzett, az átadott öltözékéből hiányzott a stóla, amit a legenda szerint egy angyal adott át neki, s amit azóta is őriznek, és mindmáig azokra teszik, akiket veszett kutya harapott meg. Így aztán Hubertus lett a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentje. A vadászokat arra figyelmezteti, hogy tiszteljék az állatokat, védjék a környezetüket és tudatos vadgazdálkodást folytassanak!

 

„A vadászat megnemesíti a lelket!”

 

Szent Hubertus

 

 


Az Önök biztonságáért

Tisztelt Látogatóink!
 
A balesetek elkerülése érdekében az alábbi kérésekkel fordulunk Önökhöz:
 
  • A Rám-szakadék turistaútján kizárólag alulról felfelé, azaz Dömös felől Dobogókő irányába haladjanak!
  • Kedvezőtlen időjárási körülmények között ne induljanak el a Rám-szakadékba, mert olyankor veszélyes a szakadékban való haladás!
  • Mindvégig kövessék a kijelölt turistajelzést! A szakadékból ki-, illetve oda bemászni életveszélyes!
  • A kihelyezett létrák és kapaszkodó korlátok az Önök biztonságát szolgálják. Kérjük, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják azokat!
  • Csak a terepviszonyoknak megfelelő lábbeliben vállalkozzanak a túraútvonal végigjárására!
© 2013 Pilisi Parkerdő Zrt.
Fel