Kanyar

2017.03.02. - 11:12 Vissza

Bár nem a Dunakanyar, mégis kicsiben szinte ugyanolyan képet láthatunk a Rám- szakadék Tanösvényen kifelé haladva, a Lukács- árok elágazónál. A víz most már újra szabadon folydogálhat medrében, nemcsak ebben a kanyarulatban, hiszen a jég láthatóan már szinte mindenhonnan teljesen eltűnt. A szakadék bejáratánál hallatszó zubogó víz hangja pedig szinte csábít arra, hogy tovább menjünk, és lássuk, mi van a szakadékon túl. Mennyi víz zúdul alá a létránál, mivel kell szembenéznünk amíg Dobogókőre felérünk. A tavasz közeledtével szerencsére már egyre kevesebb balesetveszélyes útszakasszal kell számolnunk, így nyugodtan nekiindulhatunk egy- egy nagyobb kirándulásnak is, hogy testközelből érezhessük meg a beköszöntő tavasz igazi természet közeli hangulatát!


Az Önök biztonságáért

Tisztelt Látogatóink!
 
A balesetek elkerülése érdekében az alábbi kérésekkel fordulunk Önökhöz:
 
  • A Rám-szakadék turistaútján kizárólag alulról felfelé, azaz Dömös felől Dobogókő irányába haladjanak!
  • Kedvezőtlen időjárási körülmények között ne induljanak el a Rám-szakadékba, mert olyankor veszélyes a szakadékban való haladás!
  • Mindvégig kövessék a kijelölt turistajelzést! A szakadékból ki-, illetve oda bemászni életveszélyes!
  • A kihelyezett létrák és kapaszkodó korlátok az Önök biztonságát szolgálják. Kérjük, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják azokat!
  • Csak a terepviszonyoknak megfelelő lábbeliben vállalkozzanak a túraútvonal végigjárására!
© 2013 Pilisi Parkerdő Zrt.
Fel