Megközelítés

 

A Rám-szakadék Dömös irányából, a következőképpen közelíthető meg:

A túra kezdőállomása Dömös, amelyet Esztergom, illetve Budapest irányából a 880-as illetve a 889-es autóbusszal, egyénileg gépkocsival közelíthetünk meg. Az autóbusszal érkezőknek a katolikus templomnál érdemes leszállniuk, míg a gépkocsival érkezők a Polgármesteri Hivatal mellett lévő parkolóban rakhatják le gépjárművüket, aminek napi díja 800 Ft, 200 Ft/h. Reggel 6 órától este 18 óráig. Autóbusz esetében a napijegy 5.400 Ft, 1.400 Ft/h. Vagyis, akik egész napos túrára érkeznek, mindenképpen megéri a napijegyet választaniuk. Figyelem! A parkoló automata pénzérmével működik! Akik pedig kicsit jobban körülnéznek, és szerencséjük van, a Duna parti hajóállomásnál ingyen parkolóhelyet is találhatnak. A templomtól a piros sáv, a parkolótól a zöld sáv jelzést követve érkezünk a Király-kúti utcába. Itt már együtt fut a piros, a zöld és a sárga sáv jelzés. A Rám-szakadékot a zöld sáv jelzésen érjük el. A jelzett turistaút kezdetben az aszfaltúton halad, majd a faluból kiérve átmegy a Malom-patakon és a patak mentén vezet tovább egészen a Rám-szakadék alsó bejáratáig. A tanösvény az aszfalt út mentén található. Ezen haladva szintén a Rám-szakadék alsó bejáratához érünk. A Rám-szakadékon a zöld sáv jelzés vezet végig. A Rám-szakadék felső pihenőjénél jobbra fordulva a sárga sáv jelzésen  a Lukács-árokba érünk, amelyen keresztül visszajutunk a Szőke-forrás-völgybe, majd Dömösre.


Nagyobb térképre váltás

 Kérlük, látogatása előtt érdeklődjön a járhatósági feltételekről, illetve tekintse meg vonatkozó információinkat!

Az Önök biztonságáért

Tisztelt Látogatóink!
 
A balesetek elkerülése érdekében az alábbi kérésekkel fordulunk Önökhöz:
 
  • A Rám-szakadék turistaútján kizárólag alulról felfelé, azaz Dömös felől Dobogókő irányába haladjanak!
  • Kedvezőtlen időjárási körülmények között ne induljanak el a Rám-szakadékba, mert olyankor veszélyes a szakadékban való haladás!
  • Mindvégig kövessék a kijelölt turistajelzést! A szakadékból ki-, illetve oda bemászni életveszélyes!
  • A kihelyezett létrák és kapaszkodó korlátok az Önök biztonságát szolgálják. Kérjük, hogy rendeltetésüknek megfelelően használják azokat!
  • Csak a terepviszonyoknak megfelelő lábbeliben vállalkozzanak a túraútvonal végigjárására!
© 2013 Pilisi Parkerdő Zrt.
Fel